2018. március 31., szombat

Almás csavart

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.


Hozzávalók 8 db-hoz
10 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér- és péksütemény lisztkeverék
5 dkg Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
1,5 dl víz
1 tojás
1 evőkanál Szafi Reform eritritpor
1,5 dkg almaecet
1,5 dkg Szafi Reform kókuszolaj
1/2 csomag szárított élesztő (3,5 g)
1 csipet só

a töltelékhez:
2 alma
2 evőkanál Szafi Reform eritritpor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 citrom leve

a formázáshoz:
kevés Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék

a kenéshez:
kb. 1 teáskanál folyékony Szafi Reform kókuszolaj


A töltelékhez az almát megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az eritrittel, a citromlével és a fahéjjal ízesítve megpároljuk, a levét elfőzzük.

A tésztához a vízben elkeverjük a tojást, az eritritport, a sót, az almaecetet és a folyékony kókuszolajat. Hozzáadjuk a lisztkeverékeket és az élesztőt. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, majd vékony téglalappá nyújtjuk. Egyik felén egyenletesen elsimítjuk az almatölteléket, majd ráhajtjuk a tésztalap másik felét. Pizzavágóval 8 hosszú csíkra vágjuk, majd mindegyiket megcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, ezután szobahőmérsékleten 1/2 óráig pihentetjük. A tetejüket kókuszolajjal lekenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések: