2017. december 20., szerda

Gluténmentes Gundel-palacsinta

A recept megjelent a Kifőztük decemberi számában.


Hozzávalók kb. 6 óriáspalacsintához
25 dkg gluténmentes lisztkeverék (Schar mix It)
1 tojás
3 teáskanál cukor
1 csipet só
2,5 dl tej
kb. 2-3 dl szénsavas víz
1 evőkanál olaj
a töltelékhez:
20 dkg darált dió
porcukor
1,5 dl forró tejszín
a díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín


A palacsinta hozzávalóiból sima tésztát keverünk. A felforrósított palacsintasütőn kb. 2 merőkanálnyi adagokból vékony palacsintákat sütünk.


A töltelékhez a diót és az ízlés szerint adagolt porcukrot a forró tejszínnel összekeverjük.

A tölteléket elosztjuk a palacsintákon, majd mindet négybe hajtjuk. A tetejüket meglocsoljuk az olvasztott csokoládéval, és a tejszínből vert habbal díszítjük.




Nincsenek megjegyzések: