2017. október 27., péntek

Körtemousse

A recept megjelent a Kifőztük októberi számában.


Hozzávalók a piskótához:
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 evőkanál barna rizsliszt
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a krémhez:
3 körte
1 evőkanál porcukor
pár csepp citromlé
2 dl tejszín
1/2 csomag zselatinpor (12,5 g)
a díszítéshez:
15 dkg étcsokoládé
2 teáskanál olaj
cukorgyöngy (elhagyható)


A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, beleszitáljuk a rizslisztet, a keményítőt, a kakaóport, és óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen kb. 20 x 30 cm-esre simítjuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A kihűlt piskótát leválasztjuk a sütőpapírról, és 7 cm-es pogácsaszaggatóval 6 kört szúrunk ki belőle.


A körtét megtisztítjuk, a porcukorral és a citromlével botmixerrel pürésítjük. A zselatint 5 evőkanál vízben elkeverjük, majd felforraljuk. Miután langyosra hűlt, a körtepépbe keverjük, majd beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot. A körtés krémet a félgömb alakú formákban egyenletesen elosztjuk, mindegyik tetejére 1-1 piskótakarikát helyezünk. Néhány órára hűtőbe tesszük. Ha a krém megdermedt, a süteményeket a formából kifordítjuk. Villára szúrva, az étolajjal összeolvasztott, langyos étcsokoládéba mártjuk. A tetejére cukorgyöngyöket szórhatunk. Rácsra téve hagyjuk a mázat megdermedni. Behűtve tálaljuk.


A sütőforma kapható Cookori.com webáruházban.

Nincsenek megjegyzések: