2017. október 20., péntek

Kakaós kuglóf

A recept megjelent a Kifőztük októberi számában.


Hozzávalók 16 cm-es kuglófformához
a világos tésztához:
12,5 dkg Szafi Free világos, puha kenyér lisztkeverék
10 g almaecet
1 evőkanál Szafi Reform eritrit
1 csipet só
14 dkg víz

a kakaós tésztához:
11,5 dkg Szafi Free világos, puha kenyér lisztkeverék
10 g cukrozatlan kakaópor
10 g almaecet
1 evőkanál Szafi Reform eritrit
1 csipet só
14 dkg víz

a formázáshoz:
kevés Szafi Free világos, puha kenyér lisztkeverék

a kenéshez:
1 evőkanál Szafi Reform kókuszolaj


A vízben elkeverjük az almaecetet, az eritritet és a sót. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és simára dolgozzuk a tésztát. A kakaós változatot is hasonlóképpen készítjük el, csak a lisztkeveréket a kakaóporral egészítjük ki. A lisztkeverékkel vékonyan meghintett munkalapon mindkét tésztát vékony téglalappá nyújtjuk. A kakaós tésztát a világos lapra fektetjük, és a 2 lapot együtt még vékonyabbra nyújtjuk. Szorosan feltekerjük, karikára hajlítjuk, és a tészta végeit összenyomkodjuk. A kókuszolajjal kikent kuglófformába helyezzük. A tetejét is lekenjük kókuszolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük. A kuglófot a formából kiborítva, rácsra téve hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések: