2017. április 3., hétfő

Vadas marha

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.


Hozzávalók
1,2 kg marhalapocka
1 kg sárgarépa
1/2 kg fehérrépa
2 vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl
2 babérlevél
frissen őrölt bors
1 teáskanál kukoricakeményítő (elhagyható)
40 dkg gluténmentes penne



A marhahúst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajon körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet. A karikára vágott répafélék és hagyma, továbbá kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. A húst kiszedjük, majd a zöldségeket kevés főzővízzel botmixerrel simára pürésítjük. A cukrot karamellizáljuk, 1-2 evőkanál főzővizet hozzáadva tovább melegítjük, hogy feloldódjon. A mártást a karamellsziruppal, a mustárral és a tejföllel összekeverjük, felforraljuk. Ha szükséges, utánízesítjük sóval, és kevés vízben elkevert keményítővel besűríthetjük. Végül a húsdarabokat a mártásba szedjük, és jól átforrósítjuk. Sós vízben főtt tésztával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: