2017. március 6., hétfő

Kókusztekercs

A recept megjelent a Kifőztük februári számában.


Hozzávalók:
38 dkg gluténmentes kakaós keksz
5 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál rum
kb. 2 evőkanál tej
a krémhez:
15 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 dkg gluténmentes kókuszreszelék
a formázáshoz:
kb. 2 evőkanál gluténmentes kókuszreszelék


A kekszet késes aprítóban finomra őröljük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. (Annyi tejet adunk hozzá, hogy gyúrható massza legyen belőle.) Kókuszreszelékkel megszórt folpackon kb. 1/2 cm vékony téglalappá nyújtjuk. A krém hozzávalóit simára keverjük, és egyenletesen a kekszes alapra kenjük. Szorosan feltekerjük, és a fóliába csomagoljuk. Hűtőben tároljuk, majd 1/2 cm-es szeletekre vágva tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések: