2016. december 11., vasárnap

Karácsonyi menüajánló - Csirkemellrolád polentával és spenótmártással

A recept megjelent a Kifőztük decemberi számában.


Hozzávalók
4 csirkemellfilé
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
1 tojás
őrölt bors
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
12 szelet füstölt, húsos szalonna
2 evőkanál olaj

a körethez:
1/2 l tej
1/2 l víz
4 dkg vaj

a mártáshoz:
45 dkg fagyasztott leveles spenót
25 dkg mascarpone
1 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma

A körethez a tejet a vízzel, a vajjal és a sóval felforraljuk. Állandó keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát, és sűrűre főzzük. Téglalap alakú edénybe simítjuk. Fóliával letakarva 2 órára hűvös helyre tesszük.


A csirkemellet középen, vízszintesen, mélyen bevágjuk. Szétnyitjuk, hogy 1 nagy szeletet kapjunk, majd kiklopfoljuk és besózzuk. A reszelt sajtot a puha vajjal, a tojással, az áttört fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal alaposan összekeverjük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a hússzeleteken, mindegyiket szorosan feltekerjük, majd 3-3 szelet szalonnába göngyöljük. Kevés olajon körbepirítjuk, végül mindet tepsibe sorakoztatjuk. 200 fokos sütőben kb. 1/2 óra alatt pirosra sütjük.
A mártáshoz a mascarponét a tejszínnel és az áttört fokhagymával felforraljuk, majd hozzáadjuk a spenótot. Sózzuk, és néhány percig tovább rotyogtatjuk.
A polentát deszkára borítjuk. 1 cm széles szeletekre vágjuk, és száraz serpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk.

A hústekercseket a polentával és a mártással tálaljuk.


Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/

Nincsenek megjegyzések: