2016. november 5., szombat

Pirított magkeverékes cipó

A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában.


Hozzávalók
17,5 dkg langyos kefir
1,5 dl víz
1/2 csomag szárított élesztő (3,5 g)
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só

a formázáshoz:
rizsliszt

a tetejére:
kevés olaj


A magkeveréket száraz serpenyőben megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, és langyosra hűtjük. A többi hozzávalóval összekeverjük, majd jól kidolgozzuk. Rizsliszttel szórt munkalapon finoman átgyúrjuk, és gömbölyűre formázzuk. Fejjel lefelé rizsliszttel szórt kelesztőkosárba helyezzük, és 1 órát kelesztjük.


Közben a sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztát sütőpapírra fordítjuk. Olajspray-vel lefújjuk, a tetejét éles pengével bevágjuk. A sütőpapír segítségével a vaslábasba emeljük. Fedő alatt 30 percig sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.


Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu


Nincsenek megjegyzések: