Hozzávalók
2 evőkanál Naturbit sokmagos szórókeverék
2 evőkanál Naturbit burgonyapehely
17,5 dkg langyos
kefir
1,5 dl víz
1/2 csomag szárított
élesztő (3,5 g)
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
a formázáshoz:
rizsliszt
a tetejére:
kevés olaj
A magkeveréket száraz
serpenyőben megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, és langyosra hűtjük. A többi hozzávalóval összekeverjük, majd jól kidolgozzuk.
Rizsliszttel szórt munkalapon finoman átgyúrjuk, és gömbölyűre formázzuk.
Fejjel lefelé rizsliszttel szórt kelesztőkosárba helyezzük, és 1 órát
kelesztjük.
Közben a sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra előmelegítjük. A
megkelt tésztát sütőpapírra fordítjuk. Olajspray-vel lefújjuk, a tetejét éles
pengével bevágjuk. A sütőpapír segítségével a vaslábasba emeljük. Fedő alatt 30
percig sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu
Háttér: http://www.fotohatterek.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése