2016. november 11., péntek

Fordított almatorta

A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában.


Hozzávalók
2 evőkanál Naturbit barnarizs-liszt
2 evőkanál Mimen tapiókakemenyitő
3 tojás
5 evőkanál eritrit
6 dkg vaj
5 alma


Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat eltávolítjuk. Sütőbe helyezhető, 2 l-es lábas aljában vastagon elkenjük a vajat. Rászórunk 2 evőkanál eritritet. A vágott felükkel felfelé beletesszük az almákat, és fedő alatt, takaréklángon 1/2 óráig pároljuk.


A tojásfehérjét a maradék eritrittel kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk az átszitált rizslisztet és a keményítőt. A langyosra hűlt gyümölcs tetejére öntjük a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Vékony pengéjű késsel a piskótát leválasztjuk az edény faláról, majd a tortát tálra borítjuk. Melegen és hidegen is finom.


Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/

Nincsenek megjegyzések: