2016. november 18., péntek

Fatörzs kifli


Hozzávalók:
250 gr Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
2 teáskanál Szafi négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
2 csipet só
20 gr 6%-os fehérborecet
290 gr szobahőmérsékletű víz
2 teáskanál holland kakaópor
a kenéshez: kókuszolaj


A világos és a sötét tésztát külön készítjük el.
A világos részhez 140 gr vizet tálba mérünk, hozzáadunk egy csipet sót, 1 teáskanál cukorhelyettesítőt és 10 gr borecetet. Beleszórunk 125 gr lisztkeveréket és kanállal összekeverjük, majd jól kidolgozzuk.
A sötétebb részhez 150 gr vizet tálba mérünk, hozzáadunk egy csipet sót, 1 teáskanál cukorhelyettesítőt és 10 gr borecetet. Beleszórjuk a 2 teáskanál kakaóporral összekevert 125 gr lisztkeveréket, és kanállal összekeverjük, majd jól kidolgozzuk.
Mindkét tésztát 3 részre osztjuk. Egyenként oválisra sodorjuk. Egy világos tésztára egy kakaós lapot teszünk. Még egyszer átsodorjuk, majd szorosan feltekerjük. Bagettsütő rácsra helyezzük. Tetejét néhány helyen éles pengével bevágjuk.


200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Elfelejtettem kókuszolajjal lekenni, ezért a sütés után kentem le, majd még 5 percre visszatettem a sütőbe. Nem bírtam kivárni, és még melegen felvágtam és megkóstoltam.


Nincsenek megjegyzések: