2016. november 16., szerda

Barna zsemle

A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában.


Hozzávalók 6 db-hoz
10 dkg Naturbit mandulaliszt
10 dkg Naturbit hajdinaliszt
5 dkg Naturbit kölesliszt
5 dkg Naturbit barna rizsliszt
5 dkg Mimen tápiókakeményítő
1 teáskanál Naturbit psyllium rostőrlemény
1 teáskanál Naturbit vörös szőlőmagliszt
2 tojásfehérje
1 evőkanál kókuszolaj
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
1 kávéskanál só
3 dl víz



A száraz hozzávalókat elvegyítjük. Hozzáadjuk a vizet, a citromlevet és a kókuszolajat, majd jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét is. Kókuszolajjal kikent minikenyérformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.


Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/

Nincsenek megjegyzések: