2016. szeptember 26., hétfő

Sült túrótorta

A recept megjelent a Kifőztük szeptemberi számában.


Hozzávalók 28 cm-es tortaformához
30 dkg Hadarik Rita csokis-kakaós keksz lisztkeverék
10 dkg porcukor
13,5 dkg vaj
1 tojás

a nyújtáshoz:
rizsliszt

a töltelékhez:
25 dkg túró
15 dkg tejföl
10 dkg porcukor
3 tojás
5 dkg vaj
4 dkg Naturbit rizsdara
1 citrom reszelt héja

a tetejére:
40 dkg fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
2 evőkanál cukor
1 csomag tortazselé


A lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot is. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojással, és a tésztát hűtőben 10 percig pihentetjük. Rizsliszttel szórt munkalapon 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát. Villával megszurkáljuk, és hűtőbe tesszük annyi időre, amíg a tölteléket elkészítjük.

Ehhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és egyenletesen elosztjuk a kakaós lapon. A tortát 170 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, a tetejére szórjuk a gyümölcsöt. A tortazselét összekeverjük a cukorral és 2,5 dl vízzel, majd felforraljuk. Egyenletesen a gyümölcsre öntjük, és a süteményt tálalásig hűtőben tároljuk.


Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/


Nincsenek megjegyzések: