2016. szeptember 25., vasárnap

Császármorzsa

A recept megjelent a Kifőztük szeptemberi számában.


Hozzávalók
15 dkg Naturbit rizsdara
10 dkg Naturbit Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
3 dl tej
2 tojás
1 evőkanál cukor
1 csipet só


a sütéshez:
2 evőkanál olaj

a tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor



A rizsdarát, a lisztkeveréket, a cukrot és a sót a tejjel összekeverjük, 1 órát állni hagyjuk. Beledolgozzuk a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. 


Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleöntjük a masszát. Amikor az alja pirulni kezd, megfordítjuk. Ha mindenhol színt kap, fakanállal tovább kevergetjük, amíg császármorzsa állagú nem lesz. Forrón, porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.


Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/


Nincsenek megjegyzések: