2016. június 12., vasárnap

Rózsabriós

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.


Hozzávalók 5 db-hoz
25 dkg Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
1 dkg friss élesztő
2 dkg olvasztott vaj
1 tojássárgája
2 dkg porcukor
1 csipet só
reszelt citromhéj
1,5 dl langyos tej
a kenéshez:
2 dkg olvasztott vaj
a tetejére:
vaníliás porcukor



A hozzávalókat összekeverjük, jól kidolgozzuk. 1/2 cm vastag lappá nyújtjuk, és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 6 lapot félig egymásra csúsztatunk úgy, hogy a rétegek közé olvasztott vajat kenünk. Feltekerjük, és kivajazott muffinformába tesszük. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is. 


A tetejüket vajjal lekenjük, majd 1 órát kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.


Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu


Nincsenek megjegyzések: