2016. április 16., szombat

Gyros pitában

Betti gluténmentes konyhája receptje alapján készült, Alfa-Mixből.
A recept megjelent a Kifőztük áprilisi számába.


Hozzávalók 6 db-hoz
25 dkg Glutenix Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
2 dl langyos víz
1 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál olaj

a gyroshoz:
50 dkg csirkemellfilé
1 gerezd áttört fokhagyma
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
őrölt bors
2 evőkanál olaj


a mártáshoz:
20 dkg görög joghurt
1 gerezd áttört fokhagyma
2 szál újhagyma

a töltelékhez:
kígyóuborka
paradicsom
saláta
újhagyma apróra vágva


A pita hozzávalóit összedolgozzuk, lisztezett felületen finoman átgyúrjuk. A tésztát 6 részre osztjuk, mindegyiket kb. 12 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és letakarva 1 órát pihentetjük. 240 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük, amíg a tészta szépen felpúposodik. Ezután a pitákat megfordítjuk, és még 8 percig sütjük.



A csirkemellet csíkokra vágjuk, összekeverjük a fűszerekkel, az olajjal, és forró serpenyőben pirosra sütjük. A mártás hozzávalóit simára vegyítjük.




A pita széléből vékony csíkot levágunk. Az üregbe töltjük a csirkehúst és a zöldségeket. A mártással meglocsolva tálaljuk.


Felhasznált alapanyagok: 


Nincsenek megjegyzések: