2016. március 5., szombat

Gránátalmás torta

A tecept megjelent a Kifőztük márciusi számában.


Hozzávalók 22 cm-es kapcsos tortaformához
3 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál rizsliszt
3 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor

a krémhez:
4 dl tej
1 csomag tejszín ízű pudingpor (40 g)
5 dkg vaj
5 evőkanál cukor
3 dl habtejszín
1 gránátalma magjai


A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a habverővel tovább dolgozva beletesszük a tojások sárgáját. Beleszitáljuk a liszteket, a keményítőt, a sütőport, és óvatosan összeforgatjuk. A piskótamasszát sima végű habzsákba szedjük. Sütőpapírral bélelt tepsire 1 db 20 cm átmérőjű körlapot és 22 db babapiskótát nyomunk. 180 fokra előmelegített sütőben a tésztát világosra sütjük, majd kihűtjük.
Közben a krémhez a pudingport a tejben sűrűre főzzük, még melegen belekeverjük a vajat és a cukrot. Ha kihűlt, összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.

A piskótakarikát a tortaforma aljára helyezzük. A babapiskóták végeit levágjuk úgy, hogy kb. 8 cm hosszúak legyenek, majd körben kirakjuk velük a tortaforma oldalát. Belesimítjuk a krém felét, megszórjuk a gránátalmamagok felével, majd betakarjuk a maradék krémmel. A megmaradt gránátalmát díszítésként szórjuk a torta tetejére. Behűtve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: