2016. február 10., szerda

Csirkefalatok édes-savanyú szósszal

A recept megjelent a Kifőztük februári számában.


Hozzávalók
50 dkg csirkemellfilé
3 dkg reszelt sajt
frissen őrölt bors
5 dkg Mimen panírozókeverék  

a szószhoz:
8 dkg paradicsompüré
4 teáskanál sárgabaracklekvár
1 teáskanál méz
1/2 citrom leve
frissen őrölt bors

továbbá:
kevés olaj


A csirkemellet késes aprítóban finomra pépesítjük. Összekeverjük a reszelt sajttal, majd sózzuk, borsozzuk. Evőkanálnyi adagokból vese alakú fasírtokat formázunk, amiket a panírkeverékben megforgatunk. Sütőlemezre sütőpapírt terítünk, olajjal lespricceljük. A húsfalatkákat ráhelyezzük, a tetejüket is meglocsoljuk olajjal. 200 fokos sütőben 40 perc alatt ropogósra sütjük.

A szósz hozzávalóit alaposan kikeverjük, és a csirkefalatok mellé tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: