2016. január 7., csütörtök

Zöldborsós csirkeragu galuskával

A recept megjelent a Kifőztük januári számában



Hozzávalók
1 kg csirkemellfilé
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré
2 kávéskanál só
őrölt bors
45 dkg fagyasztott zöldborsó
2 teáskanál Naturbit kukoricakeményítő

a galuskához:
40 dkg Naturbit Mimen frisstészta-keverék
1 kávéskanál só
1 evőkanál olaj

a tálaláshoz:
2 dl tejföl

A csirkemellet kockákra vágjuk. A megtisztított vörös- és fokhagymát felaprítjuk. Kevés olajon először a vöröshagymát magában, majd a fokhagymával együtt megdinszteljük. A tűzről félrehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a húskockákat, és pár perc alatt kevergetve körbepirítjuk. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, majd a paradicsompürét és a fűszereket hozzáadva, lefedve kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Az utolsó 15 percben hozzáadjuk a zöldborsót is. A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, és besűrítjük vele a ragut.
Közben a körethez a lisztkeveréket a sóval és kb. 1/2 l vízzel simára dolgozzuk. A masszát forró, sós vízbe szaggatjuk, és pár perc alatt megfőzzük. A kész galuskákat vízzel bőven leöblítjük, lecsepegtetjük, majd kevés forró olajon átforgatjuk.

A ragut galuskával és ízlés szerint tejföllel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: