2016. január 10., vasárnap

Meggyes lepény

MIMEN édes lisztkeverékből készült ez a finom meggyes lepény.
A recept megjelent a Kifőztük januári számában.



Hozzávalók 8 db 5 x 9 cm-es formához
12 dkg Mimen édes lisztkeverék
12 dkg porcukor
12 dkg margarin
2 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1/2 citrom leve
20 dkg házi magozott meggybefőtt
a tálaláshoz:
vaníliás porcukor

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, a citromlevet és a sütőport, majd jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a tojáshabot is.

A tésztát elosztjuk a kis papírformákban, a tetejüket kirakjuk meggyel. 170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: