2016. január 24., vasárnap

Kakaós kenyér dióval és aszalt áfonyával

Kifőztük oldalán láttam meg ezt a gyönyörű kakaós kenyeret. Koskacukor receptjét készítettem el gluténmentesen, aszalt szilva helyett aszalt áfonyával.


Hozzávalók:
25 dkg Nutri free mix per Pane
3 dkg MIMEN tápióka keményítő
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
1,5 dl langyos víz
1 evőkanál kakaópor
1 dkg élesztő
1 kávéskanál só
1 teáskanál méz
1 evőkanál olaj
1,5 dl langyos tej
2 evőkanál durvára vágott dió
2 evőkanál aszalt vörös áfonya

A formázáshoz:
rizsliszt


A psylliumot a vízben elkeverjük. A hozzávalókat tálba mérjük, összekeverjük, és kidolgozzuk. Rizsliszttel szórt munkafelületen finoman átgyúrjuk és oválisra formázzuk. Ovális jénai edényt sütőpapírral kibélelünk, és beletesszük a kenyérkét. Langyos helyen egy óráig kelesztjük. Tetejét éles késsel bevágjuk. 200 fokos sütőben 20 percig fedő alatt, majd még 20 percig fedő nélkül sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések: