2015. december 29., kedd

Gluténmentes cipó kelsztőkosárban kelesztve


Hozzávalók:
30 dkg Nutri free mix per Pane
5 dkg MIMEN tápióka keményítő
5 gr Nutri free Mix Guar
1,5 dkg élesztő
1 evőkanál olaj
1 evőkanál burgonyapehely
175 gr langyos kefir
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
2 csapott kávéskanál só
csipet cukor
2 dl víz

A formázáshoz:
rizsliszt


A psylliumot a vízben elkeverjük, egy percre félre tesszük. Az összes hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd kidagasztjuk. Kézzel finoman árgyúrjuk, és gömbölyűre formázzuk. A kelesztőkosarat rizsliszttel beszórjuk, fejjel lefelé beletesszük a cipót. Egy óráig kelesztjük. A sütőt a vaslábassal együtt 220 fokra felmelegítjük. A megkelt kenyeret sütőpapírra fordítjuk, tetejét bevágjuk. A sütőpapírral együtt a forró vaslábasba emeljük. 30 percig fedő alatt, majd még 10 percig fedő nélkül sütjük. Rácsra téve türelmesen kivárjuk, amíg kihűl, csak akkor szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések: