2015. november 30., hétfő

Túró rolád

A recept megjelent a Kifőztük decemberi számában.


Hozzávalók 32 x 8 cm-es őzgerincformához:
12 dkg Mester süteményliszt
3 dkg vaj
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
4 dkg porcukor
1 tojás

a töltelékhez:
2 tojás
7 dkg porcukor
25 dkg túró
1 teáskanál vaníliás cukor
5 evőkanál rizsdara



A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3-1/3 arányban elosztjuk. A nagyobbik tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele az őzgerincformát.
A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük. A többi hozzávalót jól kikeverjük, majd beleforgatjuk a habot. A formába töltjük, és betakarjuk a tésztából nyújtott másik lappal.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. A süteményt szeletekre vágva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: