Mohakonyha gyönyörű barackos pitéje adta az ötletet, amit a Kifőztük oldalán találtam.
Hozzávalók a tésztához:
6 dkg Mester süteményliszt
13 dkg Schar mixB+ egy kevés a nyújtáshoz
7 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 dkg kakaópor
1 teáskanál sütőpor
8 dkg porcukor
1 tojás
pici (max. 1 evőkanál) tej, ha szükséges a tészta összeállításához
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
7 dkg porcukor
1 csomag zselatin fix
A tetejére:
5 darab nektarin
3 dl őszibaracklé
10 gr (fél csomag) zselatin
1 teáskanál cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük. Kb fél cm vékonyra nyújtjuk. 26 cm átmérőjű piteformába tesszük, a tészta a forma oldalára is felérjen.Sütőpapírt terítünk rá, amelyre rizst szórunk. 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a sütőpapírt és a rizst eltávolítva még 10 percig sütjük.
A tejszínt a zselatin fix-xel felverjük, hozzáadjuk a mascarpone-t és a cukrot. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. 3 órára hűtőbe tesszük.
A zselatint és a cukrot a baracklében elkeverjük, majd felforraljuk. A nektarinokat szeletekre vágjuk, kirakjuk vele a pite tetejét. Végül ráöntjük a langyosra hűlt baracklét. Dermedésig hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése