2015. augusztus 14., péntek

Gluténmentes rácsos cipó


Hozzávalók 75-80 dkg-os cipóhoz:
30 dkg Nutri Free mix per Pane + kevés a formázáshoz
10 dkg Beiker
1 púpozott teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
2 dl víz
2 dl langyos kefir
1 evőkanál burgonyapehely
2 evőkanál olaj
1 csipet cukor
2 kávéskanál só
1,5 dkg friss élesztő

Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól kidagasztjuk. Végül kézzel óvatosan átgyúrjuk, és a tésztát 1/3 - 2/3 arányban elosztjuk. A nagyobbik darabot gömbölyűre formázzuk. A kisebb részt 8 részre osztjuk, és mindegyiket hosszúkásra sodorjuk. 4 rudat konyharuhára helyezünk, és a másik 4 rúddal rácsmintára formázzuk, így:


A közepére helyezzük a tésztagömböt, körben ráhajtogatjuk a kilógó tésztavégeket. A konyharuhával együtt kerek tálba emeljük. Letakarva fél órát kelesztjük.

Közben a sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztát sütőpapírra fordítjuk, a papír sarkait összefogva a forró vaslábasba emeljük. Fedő alatt 35 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések: