2015. június 14., vasárnap

Töltött tök


Hozzávalók:
1 darab zsenge tök
fél kg darált (pulyka)hús
10 dkg jázmin rizs
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 tojás
3 dl tejföl
egy evőkanál apróra vágott kapor
só, bors

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rövid ideig a zúzott fokhagymát is pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal ízesítjük, majd fedő alatt megpároljuk, ha a levét elfőtte, egy kicsit lepirítjuk. A rizst kevés olajon átfuttatjuk, felöntjük 2 dl forró vízzel, hozzáadunk egy kávéskanál sót, és fedő alatt addig pároljuk, míg a vizet magába szívja.
A tököt megtisztítjuk, félbe vágjuk, kívül-belül besózzuk. Kiolajozott tepsibe tesszük. A húst a rizzsel összekeverjük, a tök belsejébe halmozzuk. A tejfölt kevés sóval, a tojással és a kaporral kikeverjük. A töltelék tetejére locsoljuk. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a tök megpirul.





Nincsenek megjegyzések: