2015. június 1., hétfő

Pizzás táska

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.


Hozzávalók 6 db-hoz
25 dkg Schar mixB
1 evőkanál burgonyapehely
1 dkg friss élesztő
1,5 dl langyos kefir
1 dl víz
1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
1 evőkanál olaj
a töltelékhez:
15 dkg pizzaszósz
10 dkg sajt
a tetejére:
kevés olaj


A hozzávalókat tálba mérjük, alaposan összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. A tésztát kb. 1/2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, majd 6 részre vágjuk. Mindegyik négyzetre 1 evőkanál pizzaszószt és egy darabka sajtot teszünk. A tésztákat felcsavarjuk, közben a széleit összenyomkodjuk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket olajjal lekenjük, és középen, hosszanti irányban éles pengével bemetsszük. 1/2 óráig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: