2015. június 18., csütörtök

Pizza-csónak


Hozzávalók: (3 darabhoz)
17 dkg Nutri free Mix per Pane
3 dkg tápióka keményítő
1 teáskanál psyllium
1 dl víz
0,5 dl langyos tej
1 dkg élesztő
1 felvert tojás fele
1 kávéskanál só
csipet cukor
1 evőkanál olaj
A tetejére:
reszelt sajt
csíkokra vágott sonka
hámozott, aprított fűszerezett paradicsom
tojás
fekete szezámmag

A psylliumot a vízben elkeverjük. A tojást villával felverjük. A tojás felét és az összes többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. Kézzel óvatosan átgyúrjuk, három részre osztjuk. Mindegyiket oválisra nyújtjuk, végét összecsippentjük, széleit felhajtogatjuk. Fél órát kelesztjük. A maradék felvert tojással megkenjük a szélét, és szezámmaggal megszórjuk.
A közepére alulra tesszük a reszelt sajtot, majd a többi tetszőleges tölteléket. Egész tojást is üthetünk a tetejére. Forró sütőben pirosra sütjük.

2 megjegyzés:

Turák Kinga írta...

ha nincs ez a nutri free, akkor mivel lehet helyettesíteni?

BAB írta...

Kedves Kinga!
Más gluténmentes kenyérliszttel is el lehet készíteni (pl. Schar mixB), esetleg a folyadék mennyiségén kell egy picit változtatni.