2015. május 6., szerda

Kefires csavart bagett

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában.


Hozzávalók 6 db-hoz
a tésztához:
15 dkg Schar MixB
10 dkg OldMillers
1 evőkanál burgonyapehely
1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
1,5 dl langyos kefir
1 dl víz
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
1 dkg friss élesztő
a tetejére:
szezámmag
fekete szezámmag
napraforgómag


A tészta hozzávalóit tálba tesszük, összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. Bőven olajozott kézzel hosszúkás rudakat formázunk belőle, majd középen félbehajtva megcsavarjuk. Bagettsütőrácsra helyezzük mindet, a tetejükre magokat szórunk. 40 fokos sütőben 1/2 órát kelesztjük, majd 200 fokos, gőzös sütőben 20 perc alatt megsütjük.



Nincsenek megjegyzések: