2015. március 2., hétfő

Madártej

A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában.


Hozzávalók
1 l tej
4 tojás
8 evőkanál cukor
1 vaníliarúd
1 evőkanál rizsliszt

A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Nagy lábosban vizet forralunk, és vizezett evőkanállal a habból galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat kb. 1/2 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük és lecsepegtetjük.

A tojások sárgáját 1 dl tejjel, a maradék cukorral és a rizsliszttel csomómentesre dolgozzuk. A többi tejet a felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd vékony sugárban hozzáöntjük a tojásos keveréket. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. A kész vaníliamártást üvegtálba öntjük, a tetejére tesszük a habgaluskákat. Kihűtve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: