2015. március 21., szombat

Csavart zsúrkenyér szezámmaggal


Hozzávalók:
15 dkg Nutri Free Mix per Pane
10 dkg Farmo LP Low Protein
1 evőkanál puffasztott amarant
1 evőkanál burgonyapehely
1,5 dl langyos kefír
1 dl langyos víz
1 dkg élesztő
1 mk cukor
1 mk só
1 evőkanál olaj
A formázáshoz:
1-2 evőkanál olaj
A tetejére:
szezámmag



A hozzávalókat keverőtálba mérjük. Robotgép dagasztóspiráljával kidolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk. Olajos kézzel hosszúkás rúddá formázzuk. Mindkettőt szezámmagban meghempergetjük. A kés rudat összecsavarjuk. Kiolajozott szögletes kenyérformába helyezzük. 40 fokos sütőben 40 percig kelesztjük. Majd 180 fokos gőzös sütőben 40 perc alatt megsütjük. Kb 50 dkg-os kenyérke lesz belőle.


Nincsenek megjegyzések: