2015. február 22., vasárnap

Csokitorta babalátogatóba


Piskóta: 
5 tojás fehérjét habbá verem, hozzáadok 5 ek. kristálycukrot, és fényes habbá verem, majd belekeverem a tojások sárgáját is. Végül beleszitálok 3 ek rizslisztet és 3 ek keményítőt, és óvatosan összeforgatom. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformában, 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt, 3 lapba vágom.

Krém:

25 dkg kristálycukor
5 tojás
2 ek kakaópor
12 dkg étcsoki
25 dkg vaj
Az egész tojásokat a cukorral kihabosítom, gőz fölött, folyamatosan kevergetve jól felforrósítom. A tűzről levéve beleszitálom a kakaóport, és belekeverem az apróra vágott csokoládét, amíg teljesen homogén krémet kapok. Teljes kihűlésig hűtőbe teszem, majd kihabosítom a vajjal. Ezzel a krémmel összetöltöm a lapokat és kívülről is bevonom a tortát.




Muffin: 12 darabhoz:
3 tojás fehérjét habbá verem; a tojássárgákat kikeverem 10 dkg vajjal, 12 dkg porcukorral, hozzáadok 15 dkg Mester süteménylisztet, fél dl tejet, csipet sót, 1 tk sütőport és egy kis vanília kivonatot, és a felvert tojásfehérjéket is. Muffinformákban 170 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsül. A tetejére szintén a tortakrémből tettem.
Bevonat, díszítés: nyújtható fondant, marcipán, virágmassza




Nincsenek megjegyzések: