2015. január 1., csütörtök

Pirított tészta édes-savanyú csirkével

A recept megjelent a Kifőztük magazin 2015. januári számában.


Hozzávalók
50 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsliszt
3 újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 kaliforniai paprika
1 paprika
2 kisebb sárgarépa
1/2 kígyóuborka
1 konzerv darabolt ananász
olaj
a mártáshoz:
2 evőkanál méz
2 evőkanál paradicsompüré
1 citrom leve
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál szójaszósz
őrölt gyömbér
a tésztához:
40 dkg Molnár tészta (gluténmentes spagetti)
4 tojás
1 evőkanál szójaszósz
olaj
a tálaláshoz:
újhagyma

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk a szójaszósszal, majd beleforgatjuk a rizslisztbe. Nagy serpenyőben, forró olajon megsütjük.
Egy másik serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a következő sorrendben beletéve megpirítjuk benne a zöldségeket: karikákra vágott újhagyma, áttört fokhagyma, kockákra vágott paprikafélék, csíkokra vágott sárgarépa, majd az uborka, végül az ananász következik.
A mártás hozzávalóit összekeverjük, hozzáadva az ananász levét is. A zöldségekhez forgatjuk a húst és a mártást, és összeforraljuk a ragut.
A tésztát sós vízben kifőzzük. A tojásokat 1 csipet sóval felverjük, forró olajon megsütjük. Hozzáadjuk a tésztát, meglocsoljuk a szójaszósszal, és 1 percig pirítjuk.

A ragut a tésztával tálaljuk, a tetejét karikákra vágott zöldhagymával díszítjük.


Nincsenek megjegyzések: