2015. január 4., vasárnap

Gluténmentes lenmagpelyhes bagett


Hozzávalók:
15 dkg Schar MixB
10 dkg Farmo LP Low Protein
1 dkg élesztő
1 ek burgonyapehely
1 ek lenmagpehely
1 tk psyllium
1,5 dl tej
1 dl víz
1 mk cukor
1 mk só
1 ek olaj

A psylliumot a langyos folyadékokban elkeverjük.
Az összes hozzávalót keverőtába mérjük, hozzáadjuk a folyadékot és robotgép dagasztóspiráljával jól kidolgozzuk. Olajos kézzel 6 db bagettet formázunk, bagettsütő tepsibe tesszük. 40 fokos sütőben fél órát kelesztjük. Tetejét bevagdossuk. A sütő aljába kicsi fémedénybe vizet teszünk. 200 fokos sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések: