2014. december 21., vasárnap

Tojáslikőrös kuglóf

A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában.


Hozzávalók 17 cm átmérőjű, 9 cm magas formához
12 dkg cukor
20 dkg Mester süteményliszt
1,5 dl tojáslikőr
1 dl olaj
3 tojás
1 citrom
1 csipet sütőpor
a formához:
olaj
rizsliszt




A tojások sárgáját a fele cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a tojáslikőrt és a citrom lereszelt héját. Beledolgozzuk a sütőporral elkevert süteménylisztet. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a tésztába forgatjuk. A kuglófformát olajjal kikenjük, rizsliszttel megszórjuk, és beletöltjük a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.


2 megjegyzés:

Hankka írta...

Békés, boldog, áldott karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek! :)

Vanilin írta...

Nagyon tetszik! :) Kipróbálom.