2014. július 24., csütörtök

Hatlapos


Hozzávalók:
60 dkg Mester süteményliszt
10 dkg zsír
10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 dkg szalakáli
1 tk ecet
1 kis pohár tejföl
pici tej
 
A hozzávalókat a tejföllel, tejjel összegyúrjuk, 6 felé osztjuk, egyenként kisodorjuk, rizsliszttel megszórt tepsi hátán 6 vékony lapot sütünk belőle.
 
A krémhez:
 
1 liter tej
6 evőkanál rizsliszt
25 dkg margarin
3 dkg kakaó
50 dkg kristálycukor
 
A krémhez 10 dkg cukrot megpirítunk, kevés tejjel felfőzzük. A rizslisztet a kakaóval, a vajjal, kevés hideg tejjel simára keverjük, és állandó keverés közben a felforralt karamellás tejhez adjuk és felfőzzük. Végül hozzáadjuk a maradék 40 dkg cukrot. Még melegen, de már nem túl folyósan a lapok közé kenjük, tetejét egy éjszakára lenyomatjuk. Hosszúkás szeletekre vágjuk, tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.
 

 


Nincsenek megjegyzések: