2012. március 6., kedd

Gesztenyés hulala-süti


Hozzávalók:


25 dkg darált keksz (nekem Gullón Sin Gluten volt itthon)
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 cs. Gesztenyemassza (GM)
rum

A gesztenyemasszát összegyúrjuk a keksszel, margarinnal, porcukorral, ízlés szerint ízesítjük rummal, vagy aromával. Darált keksszel megszórt, vagy sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe/sütőkeretbe simítjuk.

9 dl tej
3 cs. vaníliás pudingpor (120 gr Mester vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor)
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

A tejben felfőzzük a pudingot, lehűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Babapiskóta
3 tojás fehérjét 6 ek. cukorral kemény, fényes habbá verjük. 3 tojás sárgáját 3 ek. cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Kézi habverővel a sárgáját óvatosan a fehérjébe vegyítjük. 3 ek. keményítőt, 3 ek. rizslisztet és 3 ek. kukoricalisztet kevés sütőporral összekeverünk, a tojáshabra szitáljuk és óvatosan belekeverjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire habzsákból piskóta alakokat nyomunk, egymástól 4-5 cm távolságra. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.



feketekávé
½ liter hulala tejszín

A gesztenyés masszára rátesszük a pudingkrém felét. A babapiskótát meglocsoljuk a feketekávéval, s a krém tetejére sorba rakjuk. Rátesszük a krém másik felét.
Erre simítjuk a keményre felvert hulala tejszínt. Tetejét megszórhatjuk csoki-darával, vagy reszelt csokoládéval. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, azután szeleteljük

Nincsenek megjegyzések: