2008. december 21., vasárnap

Sült hal olaszosan

Hozzávalók:
1 csomag mirelit tonhal (de rákfarokból még sokkal finomabb)
2 gerezd fokhagyma

4 ek olívaolaj
fél teáskanál morzsolt oregano
fél teáskanál vagdalt bazsalikom
5 dkg vaj vagy margarin
1 citrom leve
kevés worcester-szósz (elhagyható, mert valószínűleg nem GM)
fehérbors
3 ek vagdalt zöldfűszer (petrezselyem, snidling, stb.)

A halat/rákfarkakat megmosom, megtisztítom, lecsepegtetem, nagy tálba teszem. A sót zúzott fokhagymával, olívaolajjal, oreganoval, bazsalikommal összekeverem, majd a halra öntöm, és 15 percre a hűtőbe teszem. A vajat serpenyőben felforrósítom, megsütöm benne a haldarabokat/rákot. Felöntöm citromlével, fűszerezem sóval, borssal, végül hozzákeverem a zöldfűszereket.

Nincsenek megjegyzések: